Kraj godine je odlična prilika da se sumiraju rezultati i da se nagrade najbolji. Savet Mesne zajednice Novi Bečej je doneo odluku da predstojeće praznike učini još lepšim i nagradi najuspešnije đake novobečejskih škola tablet računarima.

Svečani prijem đaka i direktora škola upriličen je u prostorijama Mesne zajednice Novi Bečej gde je poklone uručio Branko Svilengaćin, predsednik Saveta. On je istakao da su vredni i talentovani ljudi naša budućnost i da mu je drago što se u našoj opštini iz godine u godinu povećava broj đaka koji ostvaruju odlične rezultate.

– Mislim da je kraj godine vreme da pričamo o najboljim đacima, onima koji nas predstavljaju. Ovi đaci su pokazali izuzetno znanje i zalaganje, kako na takmičenjima tako i na časovima. Da su oni najbolji to so rekla nastavnička veća za svaku školu pojedinačno. Na nama je samo da im se zahvalimo što su tako vredni i da se nadamo da će tako ostati i u budućnosti, da će živeti u našem gradu, rekao je Branko Svilengaćin, predsednik Saveta mesne zajednice Novi Bečej. Devett učenika kojima su poklonjeni tablet računari su: Blagoje Radonić, Stevan Stevanov i Jelena Kokić iz OŠ „Josif Marinković“, Zita Seke, Livia Bito i Aleksandra Pap iz OŠ „Miloje Čiplić“, Stojić Milan, Cvjetan Veljko i Kodranov Nevena učenici Srednje škole Novi Bečej.

– Iznenađena sam, nisam očekivala tako nešto. Jako lep poklon, znak pažnje i dobro za dalji podsticaj i drugih đaka, ne samo nas. Pošto sam završna godina, planiram da sledeće godine odem u Novi Sad da nastavim svoje školovanje, ali verovatno ću se vratiti jer mi je želja da budem profesor računovođstva u našoj srednjoj školi, Nevena Kodranov, Srednja škola Novi Bečej. Sredstva za kupovinu tablet računara Mesna zajednica je obezbedila izdavanjem u zakup poljoprivredne zemlje sa pravom korišćenja Mesne zajednice. Mesna zajednica Novi Bečej ima odličnu saradnju sa školama. Srednjoj školi Novi Bečej su ove godine pomogli i u realizaciji projekta sređivanja tavanskog prostora koji je godinama bio zapušten.

– Htela bih da se zahvalim Mesnoj zajednici na podršci koju smo ove godine imali, izuzetni su za saradnju. Čišćenje tavanskog prostora nam je mnogo značilo, s obzirom da je godinama bila uneređena sa otpadom od više godina, a sada imamo nov prostor koji nam omogućava skladište svih materijala koje posedujemo. I ova podrška u vidu poklona najboljim učenicima je zaista značajna, s obzirom da će oni to koristiti, a pored toga nagrađen je rad i trud koji oni pokazuju tokom ovih godina, navela je Anita Bojić Perkin, direktorka Srednje škole Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име