Na sceni „Zlatan Dorić“ sutra (29. aprila) biće odigrana predstava „Pokondirena tikva“ u izvođenju Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke.

Početak izvođenja čuvenog dela Jovana Sterije Popovića zakazano je za 20 sati, a ulaznica košta 150 dinara.

O Pozorištu „Stevan Sremac“ i „Pokondirenoj tikvi“

Crvenčani su u poslednjih nekoliko godina pokazali da znaju da naprave sjajne predstave od kojih je neke mogla da pogleda i publika u Bečeju. Od „Pokondirene tikve“ se mnogo očekivalo, a predstava je svoj pozorišni život počela pre nekoliko meseci sjajnim kritikama.

Pisac: Jovan Sterija Popović

Režija: Radoje Čupić

Igraju: FEMA, bogata udovica, Cvijeta Jovanović Mučalica

EVICA, njena kći, Ivana Stojanović

MITAR, Femin brat, Slobodan Radonjić

ANČICA, služavka, Jelena Đurica

JOVAN, šegrt, Vinko Stupar

SARA, čankoliza kod Feme, Gordana Mešter

SVETOZAR RUŽIČIĆ, Zoran Radulović

VASILIJE, Milan Ivanić

GROF ŠVARC, Zoran Ružičić

GROFICA ŠVARC, Ružica Đurin

Predstavu je režirao Radoje Čupić, a prema njegovim rečima, „pokondirena tikva“ danas ne može biti sinonim za ženu koja se uzoholila i preko noći postala velika gospođa jer se taj fenomen odvija svakodnevno pred našim očima kroz medije.

U predstavi glavni lik Fema ne zna kako da se izbori za svoj stav. Potičući iz male, zatucane sredine gde vladaju konzervatizam i patrijarhalni duh, daleko od obrazovanja, ona ne zna da se gospodstvo sa kojim poistovećuje svoj san uči dugi niz godina. Nije Fema smešna zato što hoće da se obrazuje, a u tome nema nikoga da joj pomogne, već je društvo surovo što ne želi da joj taj napredak omogući.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име