Rekonstrukcija objekta Osnovne škole „Petefi Šandor“, odeljenje u Drljanu, vredna 20 miliona dinara, je u toku i prema trvrdnjama Vuka Radojevića, predsednika opštine Bečej, biće završena do septembra ove godine.

Lane je potpisan ugovor o sanaciji školskog objekta u Drljanu prema kojem se Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obavezao da obezbedi 11,5 miliona dinara, a ostatak opštine Bečej. Pošto su se predstavnici opštine izjasnili da ne mogu da obezbede 8,5 miliona dinara za ovaj projekat, postojala je mogućnost da rekonstrukcija ne bude obavljena u potpunosti. Međutim, rešenje je pronađeno.

– Danas smo se sa Imreom Kernom, zamenikom direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, dogovorili da fond preuzme finansiranje i opštinskog dela sredstava u ovom projektu. Ovo je još jedan u nizu dobrih odnosa i dobrih koraka između opštine Bečej i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Primer imamo i u obezbeđivanju 40 miliona dinara za geotermalnu bušotinu. Tu su nastali i dugovi za kamatu koje sada pokušavamo da anuliramo sa NIS-om. Uveren sam da korektna saradnja opštine Bečej sa AP Vojvodinom ide u pravcu opšteg zadovoljstva svih građana Bečeja. Nema razloga da bude drugačije nego da zajedničkim snagama i republika i pokrajina i opština idu pravcu poboljšanja nivoa kvaliteta života građana opštine Bečej, rekao je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име