U poslednje tri godine u opštinu Bečej iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, uloženo je oko 22 miliona dinara.

Zahvaljujući podršci od 4.600.000 dinara nadležnog sekretarijata, obnovljena je krovna konstrukcija jedne od zgrada Osnovne škole „Šamu Mihalj“ u Bečeju.

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u Bečeju tokom letnjeg raspusta renovirana je jedna od starih zgrada ustanove, a zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje od 2,8 miliona dinara saniran je prostor i dobijena je nova, moderna učionica.

Osnovna škola „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu je na konkursu kod pokrajinskog sekretarijata dobila 250.000 dinara za nabavku opreme i oko 650.000 dinara za krečenje.

Od početka ove nedelje, pa do kraja prvog polugodišta, sekretarijat će posetiti ukupno 175 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika na teritoriji Vojvodine, kojima je Pokrajinska vlada tokom prethodne četiri godine, putem konkursa i iz tekuće budžetske rezerve, dodelila 955,5 miliona dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име