Foto: Sajt MUP-a
Foto: Sajt MUP-a

Dvadesetsedmogodišnji policajac Policijske stanice u Bečeju Srđan Mladenović spasio je pre nekoliko dana pedesetdevetogodišnjeg muškarca koji se davio u Tisi.

-Bili smo u patroli na tiskoj plaži. Videli smo vozilo u reci i muškarca koji je iz auta zaplivao ka sredini reke i počeo da se davi. Bez razmišljanja skinuo sam opasač, skočio u vodu i najbrže što sam mogao zaplivao ka njemu, kaže Mladenović i dodaje da su kolege koje su bile sa njim Laslo Juraki i Vasilije Bijuklić u tom momentu zvali Hitnu pomoć, piše u saopštenju MUP-a.

Voda je bila hladna, davljenik je već gubio snagu i pokušavao da se održi na površini, za par minuta stigao je do njega i uspeo da ga uhvati za ruku, priseća se hrabri policajac.

-Više nije imao snage, počeo je da tone. Držao sam ga čvrsto, bojao sam se da mi ne isklizne. Svom snagom vukao sam ga ka obali. Kolege su pritrčale i pomogle mi da ga izvučem na obalu. Bio je svestan, ali teško je disao. Sve vreme smo pričali sa njim, priča Mladenović.

Ubrzo su stigli lekari i ukazali mu pomoć.

Ovaj požrtvovani policajac radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova tri godine. Kaže da je policijski poziv odabrao jer mu je želja da pomaže ljudima. Skromno ističe da je samo radio svoj posao.

-Život svakog čoveka za nas je na prvom mestu. Smatram da nisam uradio ništa posebno, siguran sam da bi svaki moj kolega postupio isto, završava svoju priču Srđan Mladenović.

Izvor: MUP

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име