Policijska uprava Novi Sad uvela je SMS broj 066 889 32 27 na koji gluve i nagluve osobe mogu da pošalju SOS poruku.

Broj je uveden u okviru projekta „Bezbedni u svetu tišine“ koji zajedno realizuju Savez gluvih i nagluvih Vojvodine i Policijska uprava u Novom Sadu. Danas su u Bečeju predstavili novu mogućnost za osobe oštećenog sluha.

Projekat ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti osoba oštećenog sluha, unapređenje komunikacije policije sa njima i motivisanje ovih osoba da prijavljuju policiji bilo kakav bezbednosni problem.

SMS poruka koja se šalje na broj 066 889 32 27 treba da sadrži ime i prezime, opis događaja, što može biti i kratka poruke poput „nasilje u porodici“, kao i adresu ili lokaciju gde se dešava.

Mogu da se prijave i krivična dela poput krađe, razbojništva, iznuda, ocena, nasilnička ponašanja, ali i pretnja, tuča, prosjačenje i slično. Na ovaj broj sem događaja koji se odnosi na osobe sa oštećenim sluhom, mogu da prijavljuju i sve drugo što primete, kao što je, na primer, saobraćajna nezgoda ili požar.

Poruka će stizati u dežurni centar 192 i nakon toga će biti upućena interventna ekipa ili patrola područne stanice.

1 KOMENTAR

  1. Ne samo to, nego i na šalterima policijske uprave kada im treba nova lična karta ili pasoš da prave da budu usluzeni , ovako niti cuju kada ce biti prozvani na red. Isto tako i na šalterima opšte prakse kada ima potrebna lekarski pregled. Da znaju da je osoba gluva i nagluva i da ne cuje poziv kada prozivaju na red da budu pregledani. To je realnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име