Korona virus, covid19
Izvor: Pixabay
Novom odlukom Vlade Republike Srbije skraćena je zabrana kretanja koja prvobitno najavljena za prvomajske praznike, pa će tako policijski čas trajati od četvrtka, 30. aprila, od 18 sati, do subote, 2. maja, u 5 časova ujutru, saopšteno je na današnjoj konferenciji Republičkog štaba za vanredne situacije.
Građani stariji od 65 godina moći će u petak, 1. maja, da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana, najdalje 600 metara od mesta stanovanja. U subotu i nedelju, 2. i 3. maja, zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana, dok će najstariji sugrađani tim danima moći da izađu u šetnju jednom, pod istim pravilima, od 18 časova do 5 ujutru.
Tokom vikenda, u cilju smanjenja socijalnih kontakata na minimum, i dalje je na snazi zabrana okupljanja više od dve osobe na otvorenom prostoru i ova mera će, kako je najavljeno, biti strogo kontrolisana od nadležnih organa.
Podsećamo, zbog ublažavanja mera zaštite, pijace u Bečeju će biti otvorene u subotu i nedelju, 2. i 3. maja, a više o tome pročitajte OVDE.
Inače, u Srbiji je do 15 časova potvrđeno 9.009 slučajeva oboljenja od bolesti COVID-19, testirano je 6.703 osobe od kojih je 285 pozitivno na korona virus, saopšteno je na zvaničnoj konferenciji Kriznog štaba.
Hospitalizovano je ukupno 2.479 osoba, a 71 pacijent se nalazi na respiratoru. U Republici Srbiji je od početka epidemije testirano ukupno 85.645 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 sata premunilo je šest osoba, a ukupan broj preminulih od početka epidemije je 179, dok je ukupan broj izlečenih 1.343 osobe, saopštio je danas na konferenciji Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име