Foto: izbori, ilustracija
Foto: izbori, ilustracija

Izborna komisija opštine Bečej je juče, 24. marta poništila rešenje od 22. marta o proglašenju izborne liste za odbornike u Skupštini opštine Bečej „Mađarski pokret-za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM“, koju je podnela koalicija Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice Hrvata.

Rešenje o poništenju izborne liste komisija je donela na osnovu prigovora Viktora Molnara, inače predsednik opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i nosilac izborne liste te stranke i njenih koalicionih partnera na lokalnim izborima.

U prigovoru je između ostalog naveo da je zakonom predviđeno ko može da predlaže kandidate za odbornike, a to su političke stranke, koalicije političkih stranaka i grupe građana, ali ne i udruženja građana. Molnar u prigovoru navodi i da je Mađarski pokret kao udruženje građana potpisalo koalicioni sporazum sa DZVM-om o zajedničkom nastupu na izborima na svim nivoima, te da iz navedenog „proizilazi da Mađarski pokret želi kao udruženje građana da učestvuje na izborima, a da pri tom na to nema pravo, a to čini sakrivajući se iza koalicija stranaka DZVM i DZH, dovodeći u zabludu izbornu komisiju i birače“, piše u rešenju izborne komisije o poništenju izborne liste.

Foto: Ilustracija

1 KOMENTAR

  1. Madjari su sami sebi protivnici, njima ne treba niko! To se tokom istorije vise puta dogadjalo. Umesto da se udruze, oni se cepaju. Radi fotelje ! Bruka i sramota!
    Tome je najvise doprinelo megalomansko ponasanje Pastora i nekolicine podanika, koji ne prezaju ni od cega, da bi debelo placena mesta zadrzali. Tome u prilog ide i novac koji treba da dele „podanicima“.
    U Beceju su videli jakog protivnika u Pokretu, pa sad ne prezaju ni od cega, samo da im zamrse konce. Cak su i anonimnim pozivima pretili onima, koji su bili na listi Pokreta za odbornika, a trazili su i novac koji ce SVM deliti, da se skinu sa liste, jer u protivnom nece dobiti nista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име