Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Bečeju Ferenc Tot upozorio je danas da su u roku od samo četiri meseca drugi put uništeni svi bilbordi LSV na teritoriji te opštine, navodi se u saopštenju LSV.

– Tokom ranih popodnevnih sati 24. marta 2016. godine uništeni su celi bilbordi, logo i slogan naše kampanje. Očito da veoma pozitivne reakcije i simpatije koje građani opštine Bečej imaju prema nama i načinu vođenja kampanje izborne liste „Liga socijaldemokrata Vojvodine-Nenad Čanak-Digni glavu“ stvara osećaj straha kod onih kojima je pozitivna kampanja strana, navodi Tot.

On je podsetio da su u decembru 2015. godine bilborde išarali crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što su ligaši kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu Lige o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje. Ovog puta su vandali bukvalno ogulili bilbord i poruku LSV „Digni glavu“ koja je bila namenjena građankama i građanima opštine Bečej.

– Ovo je primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih i nanosi velika šteta konkurenciji. Verovali smo da su naši politički neistomišljenici sazreli, da neće cepati i zavijati bilborde u crno, s obzirom da su sve oko njih već zavili u tu boju, naveo je Tot i podsetio da su samo dan ranije, prilikom predaje liste za pokrajinske izbore u Novom Sadu fizički napadnuti članice i članovi LSV, pokrajinski poslanici, potpredsednik Vlade AP Vojvodine, član Odbora za bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije i republički poslanik.

On je pozvao nadležne da otkriju, privedu i kazne vandale koji uništavaju imovinu, ali je i upitao kako je moguće da još uvek nisu identifikovani ni vinovnici decembarskog incidenta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име