Porodica Mučalov iz Radičevića živi pravi seoski život – primarno se bavi pčelarstvom, ali ne beži ni od uzgoja ostalih životinja. Zato uz pčele radilice brigu vode i o ovcama i patkama, iako se u dvorištu nađe i po koja kokoška.

Mile Mučalov se već 20 godina profesionalno bavi pčelarstvom i sa takvim iskustvom i znanjem, predsednik opštinskog Udruženja pčelara „Tisa“ ne pamti lošu pčelarsku godinu kakva je ova za nama. Nekada se med merio u tonama, a sad ga nema ni za čaj.

Za ovu tročlanu porodicu iz Radičevića nadomak Bečeja selo nema alternativu. Na novoj kući u selu potrebni su još fini radovi, te ni useljenje nije daleko. Do tada zahvaljujući porodičnim prijateljima sa sve životinjama borave na nesvakidašnjem stogodišnjem salašu, starijem i od sela.

Prošlog meseca je počela priprema pčelinjih zajednica za novu sezonu. One su, kaže naš domaćin, ostale u dobroj kondiciji, a dalje sve zavisi od klime. Osim klime kojoj očigledno šteti čovečanstvo, tu i je dlaje večita borba sa falsifikatima.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име