Hala Mađarskog kulturnog društva Petefi Šandor ugostiće u subotu 26. aprila legendarni Eyesburn iz Beograda, bend koji se u Bečej vraća posle devet godina.

 

 

Beogradski sastav je tokom dvadesetogodišnjeg postojanja stvorio prepoznatljivi stil. U pitanju jem ešavina tvrđeg zvuka sa rege duhovnošću i melodijama, jedinstvena muzika koja je energična, sveža i zove u prve redove.

Eyesburn je davne 2005. u Rok klubu Flojd nastupao povodom tada svežeg albuma How Much for Freedom.

– Ovaj put sviraće da nam pokažu svoje novopečeno remek delo, Reality Check, album koji je prošle godine ugledao lice dana i zrači poznatom energijom Eyesburna. Ljubitelji kvalitetne muzike – roka, teških rifova, rasta melodija i dobrih vibracija sigurno će uživati, navodi Laslo Vigi iz organizacije.

Pre Beograđana nastupaće sve poznatiji i priznatiji kruševački ZAA, koji je trenutno najproduktivniji regge/džez/pank/ska bend u regionu. Bend koji za pet godina postojanja ima dva vrhunska albuma, i jedan EP i koji je za pet dana zabeležio 4.000 daunlouda. ZAA je tokom prošlogodišnjeg leta imao priliku da svira na otvaranju bašte KST, na glavnim i drugim binama Love festa, Exit festivala, Koncerta Godine, Arsenal festa, Busker festa, Supernatural festivala, Ajde festa, ReggaeSerbia festivala, Nisville festa i još mnogih drugih. Bend je isto tako na evropskom rege takmičenju bio među prva tri plasirana.

Mladi bend iz Ade Subway, takođe je deo programa. Ovaj će sastav predstaviti numere sa prvenca Seperated Promises, objavljenog u septembru prošle godine. Album je dobio pozitivne recenzije kako u mađarskim, tako i u srpskim vebzinima. Ulaznica na ovaj muzički događaj košta 300 dinara, kapije kulturnog društva su otvorene od 21 sat, a program počinje 45 minuta kasnije.

Foto: Odlicanhrcak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име