Ispred pošte u Bečeju
Ispred pošte u Bečeju

Pošta Srbije obustavila je danas isplatu socijalnih davanja za mnoge kategorije stanovništva do daljnjeg. Isplate su ukinute zbog trenutne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja koronavirusa.

Prema informacijama kojima raspolažemo do daljnjeg se obustavljaju sledeće isplate: dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, invalidnina, nega i pomoć drugog lica, posebna novčana naknada, naknada za porodični smeštaj i naknada za tržište rada.

Danas su građani u poštama širom Srbije čekali u redovima, ne držeći propisanu distancu.

U poštama više ne radi postekspres (brza pošta), ali je moguće poslati pismo, paket, mimo pomenute usluge.

Pošta je, danas, na sajtu objavila saopštenje da se prekida pružanje određenih usluga tokom vanrednog stanja, ali ne i za isplatu socijalnih davanja.

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, Javno preduzeće „Pošta Srbije”, počev od 21. marta, privremeno obustavlja obavljanje Post-ekspres usluga. Takođe, počev od 20. marta obustavljeno je obavljanje usluge Keš-ekspres. 

 

Tanjug – Đorđević: Od ponedeljka se isplate nastavljaju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević reagovao je povodom informacija da je u pojedinim ekspoziturama Pošte obustavljena isplata socijalnih davanja i novčanih naknada i zahtevao je od rukovodstva Pošte da hitno nastavi isplate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име