Da li ste znali da je u ambulantu za rehabilitaciju Polomed stigao kinetek aparat? Ovaj aparat koristi se za pasivno razgibavanje zgloba i tu je da vam pomogne da se što pre vratite na noge nakon operacije!

Aparat se najviše koristi kod operacije kolateralnih ligamenata, patele, patelo-femoralnog ligamenta, ugradnje totalne proteze kolena, operacije prednjeg ili zadnjeg ukrštenog ligamenta i drugih operacija koje uzrokuju smanjeni obim pokreta zgloba.

Nakon operacije kolena, najvažnija je rehabilitacija kako bi se zadržala potpuna funkcija ovog važnog zgloba, te je vrlo bitno postupno povećavati obim pokreta. S obzirom da mnogi pacijenti osećaju bol i nakon operacije ih je strah vežbati, kinetek je savršen uređaj za rehabilitaciju u tom slučaju jer se stepeni opterećenja mogu dozirati, a pokreti su lagani i pasivni. Uz to, pacijent može zaustaviti uređaj ukoliko se pojavi bol što pruža osećaj sigurnosti da neće doći do daljih povreda, što često koči proces rehabilitacije.

Tretman kinetek aparatom traje 30 minuta i najčešće prethodi individualnim vežbama. Aparat funkcioniše samostalno prema prethodno unetim parametrima, dok pacijent može samostalno povećati ili smanjiti obim pokreta što se prati na ekranu. Zglob se postupno i sporo pokreće, a pacijent pritom ne koristi mišiće, te je na njemu da legne i da se opusti!

Različita istraživanja su pokazala da su pacijentima koji koriste kinetek aparat nakon operativnog zahvata, manje potrebni lekovi protiv bolova, što je još jedna prednost ove terapije.

Kako kažu iz ambulante Polomed, bol je prvi znak da se treba obratiti lekaru, te ne treba čekati već reagovati na vreme. Zakažite svoj termin već sada pozivom na broj 021/6910288 ili 063/8783969!

Takođe, ukoliko imate dopunsko zdravstveno osiguranje, u ovoj ambulanti možete obaviti preglede uz karticu Generali osiguranja, Wiener Städtische osiguranja, UNIQA osiguranja i DDOR osiguranja bez dodatnih troškova.

Čekamo vas na adresi Braće Tica 23/a u Bečeju!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име