Zoltan Feješ je na konferenciji za novinare rekao da će nastaviti da bude direktor „Potisja-Bečej“ jer oba partnera, vlasnici preduzeća, opština Bečej kao većinski i Aliska tera iz Mađarske, nisu prihvatili njegov zahtev za razrešenje sa ove funkcije te će on ostati na čelu preduzeća dok se ne nađe njegova zamena.

On je rekao novinarima da je program poslovanja preduzeća za narednu godinu izrađen i predat nadležnima još prošlog meseca, kao i plan za prolećno i jesenje čišćenje kabastog otpada.

Feješ je najavio i poskupljenja cena usluga uz obrazloženje da ovo povećanje prati rast zarada koje reguliše kolektivni ugovor između sindikata zaposlenih u komunalnim preduzećima i opštine Bečej, zatim porast cena goriva i drugih energenata, kao i održavanje vozila. On je najavio i pokretanje postupka za finansiranje izrade pretovarne stanice koja mora da se uradi, to je neophodno da bi smeće moglo biti distribuirano na regionalnu deponiju u Kikindi.

Potrebna su ulaganja u te svrhe kao što su kupovine velikih kontejnera,  kupovina vozila za prevoz. Od nove godine počinje sa radom i trafo stanica na deponiji Botra, sada je u procesu registracije EDB broja.

Deponija „Botra“ je prema rečima Feješa puna, ona se gore na vrhu već skroz sužava i kamioni više ne mogu da se popnu da bi odložili smeće tamo, pomažu se ultom koji je kupljen da bi se novo smeće odložilo. Jedino rešenje je dakle, ili pretovarna stanica ili transfer stanica jer u prvih šest meseci naredne godine sve će to morati da se reši i otpad će morati da se nosi na regionalnu deponiju.

Tokom samo ove godine uništeno, pokradeno i oštećeno je oko 50 žutih kontejnera. Pored toga povećala se i količina komunalnog smeća u ovim kontejnerima i sad je već procenat 60 prema 40. Očigledno je da je opalo interesovanje za reciklažu, da su građani sve više nemarni i da pune ove kontejnera otpadom kojem tu nije mesto, to onda rezultira problemom razdvajanja tog otpada na liniji za reciklažu i gubljenjem dobrog dela reciklažnog otpada koji se može plasirati dalje na tržištu. Kada je u pitanju krađa kontejnera ili uništavanje istih iz Potisja-Bečej su apelovali na građane da to ne rade ali i da ostali ako vide da se to dešava prijave to policiji ili njima, može i anonimno. Ta šteta pada direktno na ovo preduzeće jer imovina koja se nalazi na javnoj površini ne može da bude osigurana tj. da može šteta da se nadomesti tamo gde nema video nadzora.

 

Пројекат „Јавни интерес у фокусу грађана општине Бечеј“ суфинансиран је из буџета општине Бечеј. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име