Novo, peto po redu vozilo za pet godina, „Potisje“ Bečej platiće 99.000 evra. Auto podizač zameniće kamion star 35 godina.

U investicionom ciklusu otkako je na čelu bečejskog komunalnog preduzeća Zoltan Feješ, na vozila i opremanja deponije i slična ulaganja, utrošeno je oko 800.000 evra. Četiri nova kamiona otplaćuju se na lizing, a da preduzeće posluje dobro, kaže Feješ, govori činjenica da je ukupna zaduženost „Potisje“ do 10 odsto prihoda, o čemu će i zvanično odbornici Skupštine opštine Bečej biti obavešteni kroz izveštaj o radu za prošlu godinu. Najopremljenije smo preduzeće u zemlji, tvrdi direktor „Potisja“ Bečej.

Preduzeće su u 2016. godini samo troškovi održavanja voznog parka koštali 6,5 miliona dinara.

Oko 7,5 miliona dinara bilo je u poslednjim godinama usmereno na ulaganja na deponiju i iz sopstvenih sredina. Vozila su pak, kupljena na lizing, a do leta naredne godine će prvi kamion iz 2017. godine biti u potpunosti isplaćen.

Ovim se kamionom završio petogodišnji ciklus obnavljanja mezanizacije bez koje bi uslugu odvoženja smeća, koja im je poverena, teško obavljali.

Povećanja cena usluga u ovoj godini neće biti, ali je ono izvesno kada će se odvoženje smeća početi na regionalnoj deponiji u Kikindi.

4 KOMENTARA

  1. Mercedes Benz 18t 430 PS,dve osovine, meiler techinik -odnosi se na zadnji deo kamiona i samo podizanje,sa kamerama,brzina dizanja cirka 15 sec.Cena 2650 evra mesecno naravno da je peti bilo bi mnooggooo jeftinije.Dakle ovu firmu ko se bavi novinastrvom mora proveriti.Ipak nismo sisali vesla,predsednikove zene rodjeni brat teh dir potisja a do juce bio paor.Ovde ima svega !!!!!!!

  2. „Povećanja cena usluga u ovoj godini neće biti,…“ a nije ga ni bilo „u novijoj istoriji“ kao što nije bilo ni izbora prošle godine 😉
    Koliko li je samo plaćena ova reklama za gospodina Feješa i iz čijeg džepa su te pare otišle da mi je samo znati?

  3. Pitanje za Feješa: Zašto se kamioni Potisja voze gore na trotoaru šetališta pored Tise sve do novopostavljenog spomenika? To je odbrambeni nasip protiv poplava i nije predviđen za motorna vozila, naročito ne kamione od nekoliko tona. Taj trotoar je predviđen isključivo za šetače. Posle se pitamo zašto se trotoari raspadaju. Jasno je da idu po kontejner postavljen pored spomenika, ali na šetalištu je mesto za kante, a ne za kontejnere. Čak i ako mora kontejner onda ga odgurajte do parkinga hotela ili donjeg puta pa ih tamo praznite, a ne ovako kamionom teškašem vozikanje i uništavanje šetališta! Slike ćete direktore dobiti na mejl.

  4. Neće Potisje da ga plati nego njihovi korisnici preko uvećanih cena a niko ih ništa nepita Građani to kupuju za njih aniko ne reaguje Dokle više

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име