Zoltan Feješ je 5. septembra predao zahtev za razrešenje nadležnim organima preduzeća „Potisje“ Bečej – skupštini društva i predstavniku opštine Bečej u skupštini društva.

Feješ bi na mestu direktora „Potisja“, nakon osam godina, sada najkasnije mogao da ostane do kraja decembra ove godine. Podsetimo na to da je većinski vlasnik preduzeća „Potisje“ opština Bečej sa 51 odsto udela, a manjinski vlasnik je „Aliska tera“ iz Mađarske (sa 49 odsto udela).

-Nema nikakvih političkih i nekih drugih razloga, imam 70 godina i mislim da je krajnje vreme da se sklonim sa ovog mesta, rekao je danas novinarima Zoltan Feješ.

Pored toga što je danas novinarima saopštio tu odluku, još uvek aktuelni direktor, zajedno sa saradnicima, govorio je i o brojnim problemima u delatnosti preduzeća, koje, kako je rekao, treba rešavati.

Među njima je završetak životnog veka deponije „Botra“, nedostatak hidranta na njoj, izgradnji transfer stanice, kao i nesavesno ponašanje građana u vezi sa odlaganjem smeća.

Najavljena je i akcija jesenjeg čišćenja u oktobru, međutim, a odnosiće se samo komunalni otpad jer preduzeće nema dozvolu da sakuplja elektronski otpad.

Problem je i taj što se u takozvane „žute“ kontejnere čak 60 odsto odlaže ostali otpad, a ne sekundarne sirove što dodatno pravi problem i troškove preduzeću.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име