Vozila koje Potisje DOO koristi za odnošenje smeća sa teritorije opštine Bečej od juče imaju novo mesto za parkiranje, u Javnom preduzeću „Komunalac“ Bečej.

Direktor Potisja Zoltan Feješ izvestio je novinare o tome da to preduzeće neće više iznajmljivati prostor u Zelenoj ulici, koji, inače, pripada bečejskoj Pekari. To bi značilo da će, kako je istaknuto, ušteda na mesečnom nivou biti oko 1.500 evra, a od tog novca bi u skorijem periodu moglo na lizing da se obezbedi novo vozilo za potrebe Potisja.

Sa firmom Seko Pak iz Beograda zaključen je ugovor na pet godina kojim će se konačno omogućiti primarna selekcija otpada na teritoriji opštine Bečej. Pomenuta beogradska firma obezbedila je, bez naknade, 35 kanti za odvajanje staklene ambalaže koja će biti podeljena ugostiteljskim objektima u najvećoj potiskoj opštini, potvrdio je u ime beogradske firme Žarko Vukomanović.

Takođe, deo kontejnera za pet ambalažu i aluminijum stigao  je u Bečej, a predviđeno je da firma Seko Pak obezbedi ukupno 25 komada. Postojećih sedam u Potisju je popravljeno te ima uslova da se u svim naseljenim mestima počne sa sakupljenjem sekundarnih sirovina.

Predsednik opštine Bečej pozdravio je nameru rukovodstva Potisja da otkaže zakup prostorija u Zelenoj. On je dodao i to da su time što većinski vlasnik „Potisja“, opština Bečej, sada ima direktora na njihov predlog zaštićeni interesi opštine, ali i manjinskog partnera iz Mađarske.

Seliće se oba bečejska komunalna preduzeća

Otkazni rok je 90 dana, vozila će biti smeštana u „Komunalcu“ a administracija na nekoj drugoj lokaciji. Inače, verovatno je da će obe bečejske firme u narednim mesecima preseliti. Naime, prostor na kom se sada nalazi „Komunalac“ u Lovačkoj ulici predviđeno je za izgradnju banjskog kompleksa.

Građani će račune za komunalne usluge Potisja plaćati u prostorijama na Gradskoj pijaci, u cvećari Komunalca u Glavnoj i u mesnim zajednicama.

Jedna od ideja je da se obe firme presele u Potisku ulicu, u objekat Javnog preduzeća „Srbijašume“ gde se trenutno čisti prostor od rastinja, a dva, od tri, objekta na tom prostoru, među kojima je i bivša Svilara, biće srušena zbog lošeg stanja zgrada i prema nalogu inspekcije. Iz „Srbijašume“ navode da će ustupanju prostora prethodi javni oglas.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име