Preduzeće „Potisje“ Bečej pokrenulo je akciju prikupljanja starih fiskalnih kasa. Kako su preduzetnici i privrednici bili u obavezi da stare uređaje zamene novima, postavlja se pitanje šta je sa njihovim odlaganjem.

Njima nije mesto u smeću, kako na regularnog deponiji, tako ni na divljim.

– Da ne bi završile u smeću, sprovešćemo akciju prikupljanja starih fiskalnih kasa. Mi smo tu kao promoteri, a sakupljene kase ćemo predati reciklažnom centru „Božić i sinovi”, ovlašćenom operateru za sakupljanje elektronskog otpada, rekao je Velimir Cvejanov, ekolog „Potisja” Bečej, uz objašnjenje da se stare fiskalne kase mogu predati na deponiji Botra, kao i da ovaj poziv važi i za okolne opštine.

Zaposleni u „Potisju“ apeluju na građane da nastave sa odlaganjem sekundarnih sirova i da ambalažu odlažu u plastične kontejnere žute boje koji su postavljeni na teritoriji cele opštine Bečej.

Opština Bečej je u martu postala prva u Srbiji koja je u potpunosti pokrivena kontejnerima za primarnu selekciju otpada.

– Kroz stalnu komunikaciju sa građanima – što lično, što preko telefona ili naše aplikacije, dobili smo puno pohvala, ali i sugestija pa i kritika. Neki kažu da su zeleni džakovi bili bolje rešenje od 800 žutih kontejnera. Svakako da je sve stvar navike, zaključio je on i apelovao na građane da redovno razvrstavaju sekundarne sirovine i odlažu ih u žute kontejnere koji su postavljeni širom bečejske opštini.

Šef operative u „Potisju“ Jovan Cenc je istakao da se žuti kontejneri koji se brže pune, prazne po potrebi, neki i dva puta nedeljno, kao i da građani imaju mogućnost, u slučaju da imaju više sekundarnih sirovina, telefonom pozovu preduzeće, koje će otpad bez dodatne naknade preuzeti i dalje tretirati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име