Opština Novi Bečej je proletos konkurisala kod Uprave za kapitalna ulaganja APV Novi Sad za radove na izgradnji saobraćajnice u ulici prva krajiška u Novom Bečeju.

Ovaj zahtev se uspešno okončao, u četvrtak 26. oktobra predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović zaključio je aneks ugovora kojim se i nakon rebalansa pokrajinskog budžeta potvrđuje dodeljeni iznos. Uprava za kapitalna ulaganja APV je odobrila sredstva za ovaj projekat za opštinu Novi Bečej i po tom pitanju zaključen je ugovor 11. maja ove godine između opštine Novi Bečej i Uprave za kapitalna ulaganja. Na ovaj način predviđeno je da uprava za kapitalna ulaganja finansira projekat u iznosu od 10.916.005 dinara, učešćem opštine Novi Bečej, prema projektu, u iznosu od 1.066.000 dinara.

Početkom jeseni APV je donela odluku o izmeni budžeta APV, takozvani rebalans budžeta kojim je umanjivala dodeljene iznose za odobrene projekte, međutim opština Novi Bečej uspela je da ishoduje odluku kojom je od uprave za kapitalna ulaganja APV potvrđen iznos od 10.916.000 dinara, rekla je Tamara Ivanišević, načelnica opštinske uprave Novi Bečej.

U međuvremenu, Opštinska uprava opštine Novi Bečej je sprovela postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi trebalo da se zaključi ugovor. Nakon potpisivanja aneksa doneta je odluka o dodeli ugovora najpovoljnijem ponuđaču, po redovnoj proceduri, posle prava žalbe pristupiće se zaključivanju ugovora sa izabranim ponuđačem i rekonstrukciji saobraćajnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име