Narodna kuhinja, koja u opštini Novi Bečej postoji od 2013. godine, počela je sa radom u ponedeljak, 2. oktobra. Sa prvobitnih 150 korisnika ove pomoći, broj se tokom godina povećao na 225 korisnika iz sva četiri naseljena mesta novobečejske opštine.

Hrana se deli na četiri punkta, a priprema se u Domu za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju. Dostupne količine kuvane hrane nisu zadovoljavajuće, potvrdio je Mirjan Jakšić, predsednika Skupštine opštine Novi Bečej.

-Za veći broj korisnika nemamo dovoljnu količinu hrane, jer Crveni krst Srbije nije u mogućnosti da nam da više namirnica, a opština Novi Bečej nema dovoljno velik budžet kako bi pomogla više. Nadam se da ćemo do sledeće sezone uspeti da povećamo broj onih koji će primati ovu pomoć, pošto postoje realne potrebe za bar još toliki broj korisnika na nivou cele opštine. Lokalna samouprava podržava projekat Narodne kuhinje poboljšavajući kvalitet hrane kupovinom mesa i plaćajući usluge kuvanja. Ovo je četvrta godina kako iznalazimo sredstva za Narodnu kuhinju. Naravno da nije za ponos opštini što postoji potreba za ovakvom vrstom pomoći, ali je ovo naša realnost i s tim se moramo suočiti, rekao je Jakšić.

Narodna kuhinja, odnosno zimski program Opštinske organizacije Crvenog krsta Novi Bečej, trajaće šest meseci, do 1. aprila 2018. godine.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име