U Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta Bečej u subotu 20. juna nastupaju ovdašnji Fiskalni račun, slovenački White stain i nemački Stage bottles. Ulaznica iznosi minimum 300 dinara, a organizator najavljuju nesvakidašnji muzički događaj.

 

– Stage Bottles iz Frankfurta je bend koji je poznat domaćoj publici zbog nastupa u većim gradovima regiona tokom proteklih turneja, a 20. juna prvi put dolaze u Bečej.Spadaju u grupu najdugovečnijih i najaktivnijih, ali svakako i najbitnijih, bendova nemačke pank rok scene, a iza sebe imaju brojna izdanja i koncerte, uključujući turneje po Kanadi i Rusiji, kao i redovne nastupe na najpoznatijim evropskim festivalima kao što su „Rebellion“ u Blekpulu ili „Punk & Disorderly“ u Berlinu. Stage Bottles kao glavne uzore navode bendove poput Angelic Upstarts, Blaggers ITA, The Oppressed, PTTB itd, ali su tokom godina izgradili prepoznatljiv stritpunk zvuk kojeg karakteriše energična muzika praćena himničnim refrenima uz deonice praćene saksofonom, rekao nam je Siniša Tomić, jedan od organizatora događaja. Iako su jak pankerski „si vi“ izgradili još krajem 90-ih, odnosno početkom 2000-ih, Stage Bottles je bend koji nije izgubio na aktuelnosti ni u današnje vreme, kako zbog kvalitetnih studijskih albuma koje objavljuju na svakih par godina, kao i zbog angažovanog antifašističkog stava kojeg su zauzeli od osnivanja benda.

– U pitanju je bend koji je i dalje bitan činilac evropske antifašističke skinhed i pank scene, i dalje poseduje energiju, koja najefikasnije dolazi do izražaja na koncertnim nastupima, u šta će imati priliku da se uveri i publika u Bečeju. Fiskalni račun će biti zadužen za zagrevanje atmosfere. Energija, adrenalin, horsko pevanje publike i sve ostalo što redovno prati njihove nastupe nagoveštava da su pravi izbor za takvu ulogu Pridružuje se još i slovenački White stain, melodični pank rok bend koji prvi put dolazi da se predstavi vojvođanskoj publici.

Organizator ovog događaja još uvek slaže utiske nakon uspešnog festivala „Iluzije slobode“ održanog poslednjeg vikenda maja u susednom Novom Bečeju.

– Zadovoljni smo kako je prošao festival, naročito kada uzmemo u obzir da je kroz radionice koje smo organizovali prošlo oko 120 klinaca, da su izložbe bile posećene, da je koncertni prostor u večernjim časovima bio pun posetilaca iz svi republika bivše Jugoslavije. Inače, ova grupa entuzijasta mahom iz Bečeja i Novog Bečeja, kako kažu, promoviše zdrave ideje u borbi protiv diskriminacije po principu uradi sam. Uzmi stvari u svoje ruke i pomozi sebi i ljudima koji te okružuju, to je njihov princip.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име