Bečejski maturanti i studenti završnih godina imaju mogućnost da, pre nego što počnu da se školuju za određeni profil, vide kako njihovo buduće zanimanje izgleda, u praksi. U tome će im do kraja narednog meseca pomaći lokalni preduzetnici.

 – Učenici i oni mladi koji su na samom kraju studija, imaju mogućnost da praktično probaju svoje buduće zanimanje. Projekat „Džob šedou 2“ je nešto što će im pomoći da steknu određena predznanja i da na najbolji mogući način uvide čime će kasnije u životu baviti, rekao je Goran Relić, predsednik Opšteg udruženje preduzetnika Bečej. On je istakao da se na program mogu prijaviti i učenici koji su završili osnovnu školu.

– Novina je da smo uključili i one koji upisuju prvi razred srednje škole, pa je tako ovo prava prilika da se „osmaci“  upoznaju sa budućim zanatom, odnosno strukom, naveo je Relić.

Uz pomoć projekta „Džob šedou 2“ mladi mogu da se upoznaju sa strukama poput: bravarske, električarske, tekstilne, štamparske, pekarske, trgovačke, građevinske. Pored ovih, bečejski preduzetnici će se potruditi da im obezbede praksu i u drugim sferama preduzetništva i privređivanja.

Desetak lokalnih preduzeća učestvuje u projektu koji je odobrio Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, a u realizaciji učestvuju i Opšte udruženje preduzetnika Bečej, Klaster opšteg udruženja preduzetnika Bečej i Bečejsko udruženje mladih.

– Pozivamo đake iz naše opštine da se što pre prijave, a kontakti su sledeći: 063⁄162-82-52, na „fejsbuku“ profil Opšteg udruženja preduzetnika Bečej, te elektronska pošta preduzetnici.becej@gmail.com, rekao je predsednik bečejskog udruženja preduzetnika.

Kako je još rekao Relić, učenicima koji žive u naseljenim mestima opštine biće pokriveni putni troškovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име