Ikebana kakva se ne pamti u „hramu sportova“ kraj Tise u Bečeju. Sportske legende i zvaničnici organizatora akcije „Šta treniraš?“, Sportskog saveza Srbije i kompanije „Koka kola“, sa predstavnicima lokalne vlasti na improvizovanoj bini.

Na parketu 25 štandova oko kojih je više stotina aktivnih mladih sportista sa trenerima prezentovalo sportove koji su aktivni u najvećoj potiskoj opštini. A na tribinama, više od hiljadu onih koji tek treba da izaberu sport koji će upražnjavati u slobodnom vremenu. Od predškolaca, preko osnovaca do srednjoškolaca. Kasnije su i oni sišli dole i priključili se, kako bi se pobliže upoznali s mogućnošću učlanjenja u neki od brojnih klubova.

-Neizmerno smo zahvalni Sportskom savezu Srbije što su prepoznali naše napore da razvijamo sport u našoj sredini i ponudili nam da se uključimo u projekat „Šta treniraš?“. Prilika je ovo da se, deco, upoznate sa onim šta sve nudimo u oblasti sporta i onda sami izaberete sport kojim ćete se baviti. A važno je da se njime bavite, jer time birate zdrav način života. Naravno, na nama starijima je da vam obezbedimo uslove za razvoj sporta, ovim rečima se u ime domaćina obratio učesnicima atraktivne akcije predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Bečej je 29. grad koji se uključio u aktuelni projekat Sportskog saveza Srbije, čiji je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta, a aktivnu podršku pruža republički Zavod za sport i medicinu sporta Srbije. Imajući u vidu da se do sada u akciju uključilo preko 56.000 mladih, sve prerasta u sportski pokret. U ime organizatora, prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, koji je izrazio zadovoljstvo tokom akcije i uključenjem Bečeja u nju, jer ga vežu lepe uspomene za Bečej dok je bio na golu klupskog vaterpolo prvaka Evrope. A onda su se i zvaničnici Sportskog saveza Srbije priključili sportistima i onima koji će to tek biti.

Šoštar se na štandu vaterpolo kluba sreo sa saigračem iz „drim tima“ sa Tise Goranom Krstonošićem, potpredsednik SSS Velizar Đerić je posebno interesovanje pokazao za rad bokserskog kluba, generalni sekretar Vladimir Batez se našao u okruženju odbojkaša i odbojkašica, a savetnik u Savezu Dane Korica pokazao je, između ostalog, interesovanje za rad atletičara. Razumljivo, jer su to njihovi matični sportovi, ali su dužnu pažnju poklanjali i sportistima drugih klubova. Naravno, gosti nisu došli praznih ruku, te su Bečejci dobili na dar lopte koje će biti prosleđene klubovima.

Dvosatna akcija za nezaborav u legendarnom „hramu sportova“ je samo preduslov za razvoj sporta u gradu kraj Tise, a da bi sve dobilo željeni epilog, neophodno je učiniti dodatne napore kako bi svi klubovi imali optimalne uslova za rad i takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име