Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama odbornika i članovima radnih tela Skupštine opštine Bečej prema kojoj će odbornicima isplaćivati mesečna paušalna naknada u iznosu od 7.000 dinara i naknada za prisustvo na sednici od 5.000 dinara, na dnevnom je redu 47. sednice Skupštine opštine Bečej koja je zakazana za sredu 6. april u 10 sati.

U obrazloženju predloga odluke navodi se da će se odbornici na ovaj način podstaći da češće dolaze na sednice Skupštine opštine Bečej.

Prema odluci koja je predložena odborniku će, iako bude više sednica u toku jednog meseca, sledovati samo jedna naknada za prisustvo.

Podsetimo na to da prema važećoj odluci odbornicima pripada naknada za vršenje odborničke funkcije u iznosu od 12.000 dinara, bez obzira da li prisustvuju sednicama ili ne.

Na dnevnom redu si i sledeći akti: izrada Plana detaljne regulacije kotlarnice za biomasu u Bečeju, Rešenje o pokretanju postupka za pribavljanje nepokretnosti upisane u Listu nepokretnosti broj 495 k.o. Bačko Petrovo Selo parcela broj 1749 u javnu svojinu opštine Bečej neposrednom pogodnom, Rešenje o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Bečej (parcela 7792 k.o. Bečej), Izveštaj o izvršenju programa rada Arhiva Senta za 2015. godinu, Izveštaj Predškolske ustanove „Labud Pejović“ za 2015. godinu i davanje saglasnosti na odluku upravnog odbora za raspoređivanje suficita, Izveštaj o radu i finansijski izveštaj Centra za socijalni rad za 2015. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na plan rada Centra za socijalni rad Bečej za 2016. godinu.

Foto: Arhivska sednica

1 KOMENTAR

  1. Veoma pametno! I još bih dodao, da na kraju svake sednice izvrše kontrolu, da li su svi odbornici prisutni, ili su za vreme prve pauze zbrisali… Pa na osnovu toga da dobiju onih plus 5000.- din. Jedino na ovaj način će imati efekta odluka o naknadama.
    Još više smisla bi bilo, da naknada bude 5000.- din, a za prisustvo da dobiju onih 7000.- E to bi bilo ono pravo, onda bi se videlo stvarni efekat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име