U petak, 27. decembra, sa početkom u 14 časova na platou ispred zgrade opštine, predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević, će zajednički sa predstavnicima Bečejskog udruženja mladih „brendirati“ vozila opštinske uprave opštine Bečej.

Pozitivna reakcija predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića na ovu inicijativu jedinstven je primer iskrenog zalaganja i direktnog uticanja na racionalizaciju potrošnje javnih sredstava i do sada nije viđen na teritoriji Republike Srbije, a nastao je kao rezultat uspešne saradnje civilnog sektora i lokalne samouprave, te se nadamo da će se i mnogi drugi ugledati na pionirski potez našeg predsednika.

Naime, Bečejsko udruženje mladih je jula 2013. godine predsedniku opštine Bečej, Vuku Radojeviću, uputilo molbu za podršku inicijativi u kojoj se tražilo odobrenje da se na službena vozila postave oznake opštinske uprave. Ova inicijativa je pokrenuta sa ciljem da se predupredi zloupotreba službenih vozila u privatne svrhe koja je „omiljena aktivnost“ državnim službenicima i funkcionerima na svim nivoima vlasti. Predsednik opštine je pozitivno prihvatio ovu inicijativu koja će biti prepoznata kao iskreno zalaganje za racionalizaciju u potrošnji budžetskih sredstava i borbu protiv korupcije.

Na ovaj način građani će biti u mogućnosti da lakše ustanove kada se zloupotrebljavaju službena vozila i na taj način nenamenski troše budžetska sredstva, a ovakvim „pritiskom javnosti“ direktno se utiče na smanjenje rasipanja javnih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име