Kratko je predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš danas novinarima govorio o radu lokalnog parlamenta i odmah se osvrnuo na, kako je rekao, postignuća tokom prvih godinu dana vlasti.

U kratkom delu o radu Skupštine opštine rekao je da odbornici zasedaju u proseku jednom mesečno, dok je Opštinsko veće održalo do sada 53 sednice.

Među uspesima Kiš je istakao prodaju placeva kraj šetališta na Tisi i buduću banju, ali i ostala ulaganja sport, turizam i ostalu infrastrukturu. Za njega gradilišta u Bečeju i dve privatne stambene zgrade u izgradnji govore u prilog tome da su ekonomski uslovi u opštini Bečej povoljniji nego ranije. Kiš je naveo da se planira gradnja još dve stambene zgrade, ali i otvaranje fabrike u martu sledeće godine na prostoru bivšeg CBA na Topolskom putu, te i 15 – 20 novih radnih mesta.

Na listu uspeha dodao je i hotel koji se gradi u Zmaj Jovinoj ulici u vrednosti od 2,5 miliona evra, ali i buduću fabrika peleta u Bačkom Petrovom Selu takođe podržanu mađarske vlade.

Na opasku novinara da je konferenciju sazvao kao predsednik lokalnog parlamenta, a da je više govorio iz uloge političara Kiš je rekao da su te dve funkcije za njega neodvojive.

Novinari su konstastovali i da na zvaničnoj prezentaciji Skupštine opštine u odeljku materijali za sednicu nema ništa od njegovog mandata kao predsednika, što opravdava podizanjem novog sajta.

Prvi čovek lokalnog parlamenta novinarima je rekao da bi građansku stolicu kao novi mehanizam treba još promovisati i da rezultate i veće učešće građana očekuje naknadno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име