Stručni žiri 8. pozorišnog festivala „Kulisa” kragujevačkog SKC-a, u sastavu Tijana Grumić, Sanja Matejić i Milan Kolak prvu nagradu za najbolju predstavu u celini dodelio je predstavu „2:14”, po drami Davida Pake reditelja Igora Pavlovića u izvođenju Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.

Druga nagrada za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi „Ručni rad ili Tajna jednog pisma”, Glumačkog atelja Doma kulture Čačak a treća predstavi „Kući”, Akademsko pozorište SKC Niš.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Igor Pavlović, za predstavu „2:14”, zbog promišljenog, maštovitog i pažljivog pristupa tekstu, ali i izuzetno pažljivog rada sa glumicama i glumcima, kao i posvećenosti svim scenskim elementima predstave.

Nagrade za najbolje uloge dobili su Valentino Oljača, za ulogu Nikole Vratila u predstavi „San letnje noći” Pozorišta „Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac i Anđela Andrijević, za ulogu Tanje Riđe, u predstavi „Kući”, Akademskog pozorišta SKC Niš.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljena je ansamblu predstave „2:14” Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja. Specijalnu nagradu za glumački izraz dobili su Marija Tomović za ulogu Gospođice Ptipa u predstavi „Ručni rad ili Tajna jednog pisma Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak i Srđan Tomić, za ulogu profesora i Deda Mraza, u predstavi „2:14”, Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja.

Žiri učesnika za najbolju predstavu festivala takođe je proglasio „2:14” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.

Takođe, žiri učesnika „Kulise” dodelio je i nagrade „Mileva Žikić” za glumačke bravure – Milica Mitić, za ulogu Blizančeta i „Dragomir Bojanić Gidra” Aleksa Stojiljković, za ulogu Sineta u predstavi „Kući”, Akadmskog pozorišta SKC Niš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име