Po motivima proze velikog Bore Stankovića, a u režiji Jovane Tomić nastala je predstava „I svaki put kao da je prvi“ (koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Art treme iz Beograda), koja će u subotu, 19. marta, gostovati u Gradskom pozorištu Bečej.

Autorka je ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade „Bojan Stupica“.

U predstavi pored Gordane Đurđević Dimić, prvakinje SNP-a, igraju i Jelena Matijašević, Jelena Stajkovac, Biljana Nikolić, Nikola Rakić i Đorđe Marković.

Predstava počinje u 20 časova, a ulaznica je 300 dinara.

O predstavi:

Predstava „I svaki put kao da je prvi“ na dirljiv, iskren, ali i duhovit način progovara o kompleksnim muško – ženskim odnosima, povlačeći paralelu između odnosa prema ženama sa početka dvadesetog veka i današnjih, vrlo aktuelnih problema, koji se umnogome ne razlikuju od konteksta o kom i u kom je pisao Bora Stanković.

Dve žene, Anica i Tašana, na dva različita načina, koji proizilaze iz različitih biografija, društvenog i socijalnog miljea i porodičnih odnosa, spajajući sadašnji trenutak sa prošlim vremenima, pokušavaju da pronađu i nanovo izgrade lični identitet. U formi ispovednih monologa, sukobljavajući se sa patrijarhalnom sredinom, njih dve se bore za svoje mesto – ravnopravno – u zajednici, i na iskren, brutalan i bolno duhovit način govore o najkrhkijim ličim tajnama i preprekama na putu ka ozdravljenju usled ljubavnog razočaranja.

Ova priča, ispovest dve junakinje je univerzalna tako da se svako može prepoznati, poistovetiti i preispitati, a sa druge strane intimna, taktilna i suptilna, tako da ćemo biti uvučeni u lični svet, privatni univerzum dve hrabre, a ranjive žene koje će nam ispričati svoje najskrivenije tajne i želje.

Posle predstave zainteresovani će moći da prisustvuju tribini na kojoj će o važnim temama koje se u predstavi obrađuju govoriti psihoterapeutkinja dr Irena Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име