Pozorišna predstava „Na granici” u izvođenju amaterskog pozorišta iz Žablja, na programu je Gradskog pozorišta Bečej danas (29. oktobar) od 20 sati. Ulaz je besplatan.

 

 

Tekst potpisuje Rade Mijoljković, režiju Ana Ilić, a igraju: Nikola Mudrinić, Rade Miljojković, Branislava Čekić, Ana Vasiljević Roso, Stefan Krajnov…

O predstavi: Teško je priču ovog tipa (o Šajkaškom bataljonu) sažeti u tečnu radnju koja bi imala i uvod i zaplet sa raspletom ali i epilogom, pa je to sve vešto učinjeno fragmentima, gde se prepliće ono što je sada, i ono što je fikcija, ali i po koji duh ili đavo. Sve je to uspešno odvojeno svetlosnim i zvučnim efektima, pa se tako mrakom (ili svetlom) prelazi iz jedne u drugu radnju, ili iz vremena u vreme. To izdalje prati nenametljiva muzika kompozitora Radoslava Atanasova. Nikola Mudrinić je posebna priča i otkriće za publiku. Tumačeći lik generala Arona fon Stanisavljevića, svojom markantnom pojavom i nonšalantnom glumom, dodajući tome fantastično skrojenu uniformu, izaziva pitanje publike, „gde je bio do sada”? Temperamentna kreacija Đavola, Branislave Čekić, smernost Ane Vasiljević-Roso kao Angele i ubedljiva skercuoznost Stefana Krajnova u ulozi Kuzmana, nisu kraj pohvalama akterima ovog pozorja, jer je čitav ansambl dao svoj maksimum… (Zdravko Siriški)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име