Dugo očekivana premijera nove predstave Dramskog studija mladih dupke je sinoć 3. juna napunila salu Gradskog pozorišta Bečej.

Nakon veoma uspešne, višestruko nagrađivane „Ćelave pevačice”, mladi glumci, sa rediteljem Igorom Pavlovićem, pripremili su komediju „Nemam da platim i neću da platim” italijanskog nobelovca Darija Foa, za koju će se dugo, sudeći prema reakcijama publike na premijeri, tražiti karta više.

Srđan Tomić, jedan od glumaca, zadovoljan je premijernom izvedbom, a ističe da je tome prethodio veliki rad. Veli, ova se predstava ipak razlikuje od onih na kojima su do sada radili. Najviše napora iziskivalo je energično pevanje, po čemu je novi komad „Nemam da platim i neću da platim” prepoznatljiv.

Najveći izazov tokom pripremanja ovog dramskog komada bio je prilagoditi tekst star 40 godina našem podneblju, odnosno upoznati mlade glumce sa idejama kojima se on bavi.

Pored toga, objašnjava Pavlović, od urnebesne priče trebalo je pripremiti angažovanu predstavu koja govori o mnogobrojnim temama koje se čoveka i danas tiču. Reakcije publike sa premijere možda su i najbolje do sada, a takva podrška, ali i nagrade sa gotovo svih festivala daju Dramskom studiju mladih vetar u leđa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име