Predstava „Ona“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina na programu je Gradskog pozorišta Bečej u utorak 15. marta. Dramski komad koji se bavi pitanjem ženskog identiteta danas, režirala i koncipirala je Mia Knežević, a uloge igraju Jelena Đulvezan i Alisa Lacko.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznica košta 150 dinara.

„Ona“ je autorski projekat, komad koji je nastao po motivima dramskog teksta „Hana i Hana” i međusobnim preplitanjem tekstova sa ženskih blogova uobličenih u dramsku strukturu. Dramski tekst je nastao kao odgovor na bavljenje pitanjem o ženskom identitetu danas (sa bloga „Wonderful Failure“ autorke Tatjane Tucić i teksta „Ona“ Magde Janjić. Motivi su preuzeti iz drame „Hana i Hana“ Mire Perić Kraljik).

„Ona“ je pretpostavka jedne ženske psihološke linije, i rezultat prikupljanja različitih ženskih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu.
Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz „mlakog transa” svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име