Šest meseci nakon veoma uspešnog premijernog i repriznog izvođenja, predstava „Smrt i devojka“ ponovo će u petak 16. decembra biti na mestu gde je značajnim delom i nastala – u Gradskom pozorištu Bečej. U nesvakidašnjem pozorišnom komadu igraju Tamara Krcunović, Milan Marić i Miloš Timotijević, a režiju potpisuje Nikola Ljuca.

Predstava počinje u 20 sati. Ulaznica košta 600 dinara, može se rezervisati na telefon 021/6915-336 (od 8 do 14 sati), kao i putem imejla pozoristebecej@gmail.com.

O predstavi:

„Smrt i devojka” je redak primer psihološkog trilera na sceni. Osveta, seks, manipulacije su teme koje tekst istražuje na intenzivno uzbudljiv način. Lične drame i preispitivanja koje junaci doživljavaju je ono što publiku ostavlja bez daha, dok se tokom 90 minuta trajanje predstave stalno pitamo kome od njih troje da verujemo.

Paulina, bivša politička aktivistkinja, je ubeđena da je slučajni gost u vikendici njenog muža zapravo čovek koji ju je davno, mesecima zlostavljao i silovao u korist bivšeg režima. Ona ga zarobljava, vezuje i pokušava da natera da prizna šta je radio, dok paralelno testira poverenje i razumevanje svog muža, koji je inače advokat za ljudska prava.

Tekst je napisan 1991. godine i praizveden u Rojal Kort Teatru a zatim i na Brodveju u režiji Majka Nikolsa sa premijernom podelom – Glen Klouz, Džin Hekman, Ričard Drajfus. Posebnost ovog teksta je preklapanje visoko političko i društveno angažovane teme sa žanrovskim konvencijama psihološkog trilera, koji je mamac za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име