Pozorište u Bečeju | Arhiva
Pozorište u Bečeju | Arhiva

Predstava „Vašarište“ u izvođenju pozorišne trupe „Drž’ ne daj“ je danas 12. aprila, na repertoaru Gradskog pozorišta Bečej.

Posle velikog uspeha koji su postigli predstavom „Drž’ ne daj“, „Vašarište“ je nova predstava mladih novosadskih glumaca Sonje Leštar i Nikole Ivačkova. Predstavu je režirala Maja Grgić.
„Predstava `Vašarište` je rađena po motivima `Stilskih vežbi` Rejmona Kenoa. Ovo delo je jedna kratka priča ispričana na 99 načina. Predstavom `Vašarište` želeli smo da pokažemo nešto više od toga da postoje različiti ljudi koji na različite načine posmatraju isti događaj. U predstavi se mogu videti svi nivoi društva. Počinje od običnog raspredanja priče u narodu, da bi preko društvenih mreža, medija, kulture, estrade, naučnih emisija… dovelo do političkog-državnog problema. Tada se više niko ne seća odakle je počelo, čak ni zašto smo se time bavili. Sada je na redu neka nova priča i neki novi problemi, koje će ponovo da nam servira `neko odgore`, a mi ćemo tako zadovoljno zagristi mamac…“, navodi pozorišna trupa „Drž’ ne daj“.

Predstava počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име