„Građanska lista – Zdravko Petrović – LDP i nestranački kandidati” predstavila je danas (13. april) program za predstojeće lokalne izbore u opštini Bečej.

Razvoj obrazovanja, bezbednost, osnivanje opštinskog fonda za privridu, razvoj socijalne zaštite, osnivanje kancelarije za izradu projekata, vraćanje mladih u Bečej, razvoj kulture i sporta okosnice su njihovog programa. Program je, kako je rekao nosilac liste Zdravko Petrović, sastavljen na osnovu četvorogodišnjeg iskustva i na osnovu inicijative nestranačkih kandidata.

To što u Južnobačkom okrugu, kao najvećem okrugu što se tiče škola, nedostaje centar za stručno usavršavanje, kandidat za predsednika opštine sa liste Miograd Basarić vidi kao šansu za Bečej. Dom učenika i fondaciju za nadarene učenike, čime će Bečej, kao najbolje ocenjena opština u Srbiji od Ministarstva prosvete, postati regionalni srednjoškolski centar, nalazi se u programu ove izborne liste.
Osnivanje opštinskog fonda za privredu takođe je deo programa bečejskog LDP-a, ali i osnivanje kancelarije za Kancelarije za evropske projekte.

Program liste „Građanska lista – Zdravko Petrović – LDP i nestranački kandidati”

1. Unapredićemo investicionu klimu u Bečeju osnivanjem opštinskog fonda za pomoć i razvoj preduzetništva, privrede i poljoprivrede.
2. Nastavićemo da radimo na osnaživanju potencijala i ugleda preduzetnika, privrednika i poljoprivrednika uz pomoć sredstava iz evropskih i drugih fondova (IPARD, pokrajinski i republički fondovi) osnivanjem Kancelarije za evropske projekte.
3. Osnovaćemo dom učenika i fondaciju za nadarene učenike, čime će Bečej, kao najbolje ocenjena opština u Srbiji od strane Ministarstva prosvete, postati regionalni srednjoškolski centar.
4. Zalagaćemo se da se iz opštinskog budžeta obezbede sredstva za besplatne udžbenike učenicima prvog razreda osnovne škole.
5. Poboljšaćemo bezbednost dece i građana postavljanjem video-nadzora na raskrsnicama, u blizini škola i drugih objekata.
6. Nastavićemo unapređenje komunalnog sistema tako što ćemo modernizovati javnu rasvetu uvođenjem jačeg i energetski efikasnijeg osvetljenja, izraditi energetske pasoše za objekte u vlasništvu opštine (škole, institucije i dr.) i realizovati projekat rekonstrukcije prečistača otpadnih voda.
7. Nastavićemo da unapređujemo turističku ponudu udruživanjem svih turističkih subjekata u opštini Bečej.
8. Uradićemo rekonstrukciju spomenika kulture od izuzetnog značaja preko evropskih projekata i stvaranja održivih turističkih sistema.
9. Nastavićemo da razvijamo bogatu kulturnu ponudu i kulturni turizam održavanjem pozorišnih i muzičkih festivala. Poboljšaćemo tehničke uslove u domovima kultura u naseljenim mestima kako bi kulturni sadržaji bili dostupni svima.
10. Obezbedićemo sredstva za nova igrališta i rekonstrukciju sportskih terena na teritoriji cele opštine kako bi bavljenje sportom bilo jednako dostupno svoj deci i omladini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име