Sinoć na premijeri predstave „Kralj Ibi“, prema tekstu Alfreda Žarija, u izvedbi Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, ovacije.

Malo ko je mislio da mladi glumci, na čelu sa rediteljem Igorom Pavlovićem, mogu da nadmaše sami sebe. Uspeli su i ovog puta. Generacija talentovanih glumaca iza sebe ima skoro 40 nagrada tokom poslednje četiri predstave, a od toga 10-ak za najbolju predstavu i režiju.

Bečejska publika, dobro naviknuta na specifična izvođenja dela Ežena Joneska, koji je personifikacija komedije apsurda, može da očekuje aktuelizaciju sličnih tema i za ovdašnje prostore važeće modele ponašanja koji su izloženi ismevanju i kritici zdravog razuma.

Premijera “Kralja Ibija” dramska je poslastica koju je publika u više navrata, osim što ju je dobro nasmejala, naterala na možda najdublje kritičko razmišljanje što dramsko delo može da izazove. Oni koji su nekim slučajem propustili premijeru, mogu da se nadaju reprizi, jer u bečejskom pozorištu razmišljaju o vanrednom prikazivanju u narednim danima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име