Dana 18. novembra na internet portalu „MojBečej“ objavljen izveštaj sa šesnaeste sednice skupštine opštine Bečej u kom je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, na račun Opšteg udruženja preduzetnika izneo niz neistina.

 

Kao predsednik Opšteg udruženja preduzetnika ovim putem Vas izveštavam o sledećem: Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević dana 18. novembra 2013. godine na zasedanju XVI skupštine opštine Bečej je za govornicom rekao niz neistina, a što je preneto putem portala www.mojbecej.rs gde ste Vi glavni i odgovorni urednik:

„Odgovarajući na kritike demokrata na to da nema planiranih sredstva namenjenih za podršku malim i srednjim preduzećima, prvi čovek opštine kazao je da se apsolutno slaže sa tim da treba pojačati „nivo mera“ prema preduzetnicima. Radojević se u svom izlaganju ovim povodom osvrnuo i na lokalno udruženje preduzetnika. -Ali, hajde da budemo do kraja realni. Imamo opštinsko udruženje preduzetnika koje ne funkcioniše. Sa kim mi da sarađujemo? Svi članovi upravnog odbora su dali ostavke, samo predsednik funkcioniše i egzistira. Koje je to virtuelno udruženje preduzetnika, upitao je Vuk Radojević.“

Na 16. zasedanju skupštine opštine Bečej, održanom 18. novembra 2013. godine, pored aktuelnih tema, na upit opozicije zašto je smanjen fond za razvoj preduzetništva, predsednik opštine, Vuk Radojević je u svom izlaganju više puta, insistirajući na punim i tačnim informacijama, saopštio javnosti niz nepotpunih i netačnih informacija. Ako neko ima za cilj da širi laži o radu IO Udruženja, nije jasno zašto ih predsednik opštine promoviše.

Nije čudno da predsednik opštine ne zna da OUP ne znači “Opštinsko udruženje preduzetnika” iako je ovo udruženje najstarije na ovim prostorima, ali je čudno da je on mislio da je udruženje opštinsko, a da ga nije finansirao ni jednim jedinim dinarom, iako su u budžetu postojala sredstva namenjena za to. Fond za razvoj preduzetništva je najavljivan sa budžetom od pet miliona dinara, ali ni on nije zaživeo.

Treba napomenuti da nije predviđeno da ovim fondom upravlja OUP, već opština. Iz ovih razloga jasno je da nije problem do udruženja, već da je sadašnja opštinska vlast nezainteresovana za razvoj preduzetništva. Da bi imali pune i tačne informacije, valja reći da udruženjem ne upravlja upravni odbor već izvršni odbor i nije tačno da su svi  članovi IO podneli ostavke i nije tačno da udruženje ne funkcioniše.

Iako Opšte udruženje preduzetnika nije dobilo ni jedan jedini dinar iz opštinskog budžeta, a preduzetnici su ti koji plaćaju poreze i pune opštinsku kasu, ove godine smo uspešno samostalno realizovali i učestvovali u realizaciji više projekata, koji su finansirani sa drugih izvora.

Sednica IO je održana 21.10.2013. god u 17 časova na kojoj nisu bila prisutna dva člana. Jedan član sednici nije mogao da prisustvuje iz zdravstvenih razloga, a drugi na žalost više nije među nama. To znači da su svi koji su u mogućnosti i dalje u Izvršnom odboru udruženja.

I kao što predsednik opštine reče na sednici “reči izgovorene za skupštinskom govornicom imaju težinu”, pa je zato dobro imati pune i tačne informacije.

S obzirom na izneto, molim Vas da u skladu sa članom 47. stav 1. Zakona o javnom informisanju (Službeni glasnik RS 43/03) objavite ovaj demanti bez odlaganja na istom mestu gde je objavljena i informacija koja se demantuje, te da nas izvestite o toj objavi.

U Bečeju, 19.11.2013.

Predsednik OUP-Bečej Goran Relić, s.r.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име