Premijerno izvođenje predstave „Laža i paralaža” Jovana Sterije Popovića u produkciji Gradskog pozorišta Bečej i Gradskog teatra Novi Sad zakazana je za petak 19. septembar u 20 sati u Bečeju.

 

 

Režija: Žanko Tomić

Igraju: Radoje Čupić, pravak drame SNP-a, Milovan Filipović, Sanja Mikitišin, Marko Savić, Uroš Mladenović, Una Đelošević.

Ulaznica košta 250 dinara.

 

U saradnji sa Gradskim teatrom Novi Sad, Gradsko pozorište Bečej je produciralo novu predstavu u okviru projekta „Školska lektira na pozornici”. Ovoga puta, napravljena je jedna potpuno moderna verzija čuvene Sterijine komedije, ali tako da nije oduzeto ništa od ovog klasičnog dela srpske književnosti. Posve originalna redilteljska rešenja i sjajna gluma poznatih novosadskih glumaca (uglavnom iz SNP-a) učiniće da ova predstava bude podjednako zanimljiva i srednjoškolcima i starijima. Premijera će, zbog svoje specifične scenografije, biti održana u bašti Pozorišnog kluba. U slučaju lošeg vremena, održaće se u velikoj sali bečejskog teatra.

 

Reč reditelja: „Laža, paralaža i metalaža”

Naša „Laža” je smeštena u svet današnjih gubitnika tranzicije, negde na samom kraju lanca ishrane. Naši „Les Miserables”, lišeni predatorskih instikata i velikih ideja, kao da su ostavljeni goli i bez dostojanstva u hladnoj pustari borbe za opstanak. Njihove laži i sklonost da budu obmanuti služe samo kao krhki odbrambeni mehanizam da se pregura dan. Sutra će biti neka druga laž, neka druga čežnja i beg od stvarnosti. Ima takvih vremena kada je dostojanstven život moguć samo ako ga umisliš. Žanko Tomić

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име