Policija u Somboru rasvetlila je tri prevare kojima je oštećena lokalna samouprava, a identifikovan i saslušan jr osumnjičeni tridesetšestogodišnjak, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

On se tereti da je nakon dogovora sugrađanima davao anesteziju i pomoću modifikovanih metalnih klješta i makaza im nanosio povrede nalik na ujede pasa lutalica. Građani, sa tragovima ujeda, javljali su se u zdravstvene ustanove i prijavljivali događaj kako bi dobili odštetu od lokalne samouprave.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija na dve lokacije u okolini Odžaka pronašla lekarske izveštaje, špriceve, anestetike, metalna klješta i druge predmete, za koje se sumnja da su korišćeni za vršenje ovih krivičnih dela.
Protiv osumnjičenog će Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru biti podneta krivična prijava za prevaru, zaključeno je u saopštenju.

pribormup

Dodajmo ovoj vesti da lokalne samouprave u Vojvodini izdvajaju drastično različite iznose za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica i da godinama važi trend povećanja tog iznosa, pokazala je nedavna analiza portala MojBečej.rs koju možete pročitati ovde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име