U organizaciji ili uz podršku Turističke organizacije opštine Bečej ove godine će biti organizovano 30 manifestacija među kojima su one tradicionalne, kao i novi trodnevni festival „Tanderbal 2017“ koji bi trebalo da bude održan tokom prvog vikenda avgusta.

Ove godine iz lokalne samouprave očekuju veliki broj gostiju iz Mađarske, najviše iz bratskog grada Čongrada, potom iz potiskog regiona u našoj zemlji, ali iz drugih gradova, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je, pored planirane trodnevne avgustovske manifestacije, prezentovan projekat turističko – rekreativnog platoa „Tiski vrbak”, koji bi trebalo da bude izgrađen na obali Tise, za šta je prošlog meseca tokom posete resorni pokrajinski sekretar Ivan Đoković rekao da ima potencijal.

Planirano je da u okviru festivalа na vodi budu realizovani programi iz oblasti nautike, biciklističke ture, plivački maratoni, vežbanje na otvorenom, da se gostima ponude gastronomski specijaliteti specifični za Vojvodinu, kao i koncerti, ali bez velikih muzičkih imena.

Iako je projekat „Tiski vrbak” danas predstavljen novinarima, nije poznato kada će biti izgrađen budući da novac nije obezbeđen. Naime, vrednost projekta je oko 35 miliona dinara, lokalna samouprava nema opredeljenog novca za njegovu realizaciju. On će verovatno biti građen u fazama i trebalo bi da se sastoji od nekoliko celina, i to tako da jedan deo bude namenjen programima na otvorenom kao što su bioskop, koncerti i pozorišne predstave, sa montažnom binom, drugi deo bi bio plato, sa klupama i sojenicama u kojima bi se nalazile istorijske postavke iz prošlosti Bečeja, dok bi na trećoj celini bilo sportskih i rekreativnih sadržaja i adrenalin park, a četvta bi bila igralište za decu.

Član opštinskog veća opštine Bečej zadužen za turizam Miomir Jelenić rekao je da se broj noćena prošle godine, u odnosu na raniji period, smanjio kao i da je opštini Bečej predloženo da prihvati da se sedište turističke inspekcije, koja bi pokrivala tri vojvođanske opštine, nalazi u Bečeju.

Novinare je interesovao i izbor direktora Turističke organizacije opštine Bečej, kao i kada se očekuju rezultati sa konkursa na IPA programu prekogranične saradnje (među njima i za projekat marine) koji bi doneli značajna sredstva za realizaciju danas prezentovanih projekta, odnosno označili njihovu izvesnost.

Prema Jelenićevim rečima, još nije poznato kada će turistička organizacija dobiti direktora (Goran Sadžakov je od 31. avgusta 2016. godine vršilac dužnosti direktora, najviše do godinu dana), iako na sajtu TO Bečej stoji da je on direktor, isto je navedeno i pozivu novinarima, a tako je predstavljen i na konferenciji za novinare.

Član Veća Jelenić je ocenio da turistička organizacija u poslednjih 15 godina nije dobro radila, a potom je nakon ukazivanja novinara da taj podatak nije tačan (prim. nov. TO Bečej osnovana 2006. godine http://www.turizambecej.rs/o-nama) rekao da ona postoji od 2004. godine, dodavši „mi smo bili tada zaduženi za Turističku organizaciju“.

Opširnije u TV prilogu

 

3 KOMENTARA

  1. Jeleniću, jer si ti pao sa marsa ili nas građane malo ložiš pred izbore. „TANDRBAL“, i „TISKI VRBAK“…bože me sačuvaj čoveče gde ti stvarno živiš, pogledaj malo ulice, trotoare, komunalnu infrastrukturu, ljude-zombije koji se kreću ulicama Bečeja i malo razmisli o utrošku nepostojećeg novca. Sediš već 20 godina u opštini i šta si uradio do sada…srušio klozete na takozvanoj plaži, jedini objekti koji su iole služili svrsi. Ostavi se demagogije. A što se tiče nedostatka sredstava, e pa i ja bih voleo voziti BMW, ali nemam para nažalost.

  2. Da svi budu tačno informisani, ja mogu da svima kažem datum kada je T.O OPŠTINE BEČEJ osnovana.
    Na moju inicijativu, a uz veliku podršku gospodina Jelinića, i naravno pokojnog gospodina Predina tadašnjeg predsednika opštine Bečej T.O. Bečej je zvanično kreula sa radom 01.11 2005.
    Taj datum je upisan i u moju radničku knjižicu, kao direktora u osnivanju.
    Andrej Korenoj

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име