Iako se očekivalo da će završna faza rekonstrukcije glavnog vodovodnog prstena u Bočaru, kojom se pola veka stare azbestne cevi zamenjuju novim plastičnim, da se odradi na proleće, firma GP Novi Bečej je iskoristila povoljne vremenske uslove i radovi teku ubrzano.

Meteorolozi najavljuju slično vreme još izvestan period, pa je moguće da sve bude završeno do kraja tekuće godine. Podsetimo se, rekonstrukcija je započeta pre šest godina radovima u kratkoj Zmaj Jovinoj ulici do hidofora u centralnom parku. Radovi su nastavljeni tek letos od hidrofora, duž dela ulica Vojvođanska i Maršala Tita, a aktuelna, praktično treće faza, realizuje se najvećim delom Banatskom i Žarka Zrenjanina ulicom do već pomenute početne tačke u Zmaj Jovinoj ulici.

-Za najkraću prvu fazu pre šest godina ne znam tačne podatke, a letos je pančevačka firma „Hidrovod“ uradila 444 metra, dok sada pomenuta novobečejska firma radi preostalih 986 metara zamene azbestnih ceni plastičnim. Posao u letošnjoj fazi je iznosio 2,8 miliona dinara, gde je ulog lokalne samouprave bio 600.000 dinara, a ova završna faza košta 4,6 miliona dinara i učešće lokalne samouprave je 1.430.000 dinara. Ostala sredstva obezbeđena su od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, saznali smo od predsednika Saveta MZ Bočar Igora Munćana.

Kada rekonstrukcija bude završena, žitelji najmanjeg sela u novobečejskoj opštini imaće kvalitetniju distribuciju vode do svojih domova, a samim tim i vodu za piće.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име