Izložba je bila vidno posećena | Foto: Vlastimir Jankov
Izložba je bila vidno posećena | Foto: Vlastimir Jankov

Opštinska organizacija invalida rada u Bečeju obeležila je, na prigodan način izložbom rukotvorina i likovnih radova u galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Svoje rukotvorine predstavili su članovi Udruženja obolelih od multipleks skleroze i Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga, a sve je oplemenjeno delima slikara amatera Likovne sekcije „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“, čiji su recitatori upotpunili performans otvaranja.

Milutin Ludajić je u ime organizatora pozdravio prisutne na otvaranju izložbe | Foto: Vlastimir Jankov
Milutin Ludajić je u ime organizatora pozdravio prisutne na otvaranju izložbe | Foto: Vlastimir Jankov

-Prošlo je četiri i po decenije kako su Ujedinjene nacije usvojile Rezoluciju kojom se 3. decembra obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. U Vojvodini ima 34 opštinske organizacije invalida rada, a u svetu 10 procenata populacije su osobe s invaliditetom raznih vrsta i porekla. Među njima smo i mi, koji smo invalidnost stekli za vreme radnog veka. Upozorenja radi, podsetio bih, jer mi to dobro znamo, da je linija koja razdvaja zdrave od bolesnih veoma tanka i ukazao na činjenicu da mi živimo sa vama, a ne pored vas, naglasio je, između ostalog, predsednik bečejskih invalida rada Milutin Ludajić.

Ovom prilikom je uručeno i petnaestak zahvalnica zaslužnim udruženjima i pojedincima, posle čega je nastavljeno druženje osoba s invaliditetom i drugih gostiju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име