-Povod za ovo naše prijatno druženje su vaši rezultati na poslednjem državnom prvenstvu, gde ste osvojili po dve zatne i srebrne medalje i tri bronzana odličja, ali bih dodao da je još veća radost što se u ovom uzrastu bavite sportom. Poruka s ovog mesta bi bila da se i ostali vašeg uzrasta bave sportom i dožive mnoge radosti, jer nema ništa lepše od bavljenja sportom. Vi ste izabrali kajak, drugi neka izaberu ono što odgovara njihovom mentalitetu. Sada vam predstoji da nastavite s vrednim radom, kako bi i na narednim takmičenjima potvrdili kvalitet, uz opasku da je najteže odbraniti već osvojeno, ovim rečima se, između ostalog, predsednik opštine Bečej Vuk Radojević obratio mladim bečejskim kajakašima na prijemu u Gradskoj kući, kojem je prisustvovao i član opštinskog veća zadužen za sport Miomir Jelenić.

Ukupno 16 mladih bečejskih kajakaša, predvođeni predsednikom kluba Milivojem Stojkovim i trenerom Vladislavom Živanovićem zabeležili su, pored vrednih uspeha na raznim regatama i pokrajinskom prvenstvu, zapažen nastup na državnom prvenstvu za sve uzrasne kategorije, koje je održano na beogradskoj Adi Ciganliji.

-Moram da naglasim da je svih 16 takmičara ušlo u finale i da smo na osnovu individualnih rezultata u konkurenciji 28 klubova osvojili visoko četvrto mestou pionirskoj kategoriji. Dodao bih da u našem klubu postoji kontinuitet rada s mladima, pa nas s pravom nazivaju „rasadnikom talenata“, jer kada deca dostignu juniorski ili seniorski uzrast odlaze u klubove koji mogu da im obezbede bolje uslove za rad i takmičenja, uključio se u razgovor tener Vladislav Živanović i, pri tom, zahvalio Jovanu Gligorijevću na pomoći u radu s dvadesetak dece. Ne obeshrabruje ljude u klubu to što im talentovana deca odlaze u imućnije klubove i obećavaju da će i dalje stvarati buduće šampione poput Marka Novakovića, Dejana Terzića, Marka Tomićevića, Biljane Relić… Među potencijalnim šampionima iz Bečeja su i osvajači medalja na državnom prvenstvu, što ne znači da upornim radom to ne mogu postati i oni koji se ovoga puta nisu okitili odličjima. Pogotovo ako se zna da su svi bili finalisti. Ali, kako se medalje beleže, evo i imena njihovih osvajača. Epitetom šampiona države i zlatnim medaljama okitili su se četverac K-4 na 1000 metara u kategoriji pionira: Miodrag Ikodinović, Lazar Reljić, Miloš Stojkov i Aleksandar Hadnađev i u kategoriji mlađi pioniri dvojac K-2 na 500 metara Miloš Marić i Vladimir Tintor. Srebrne medalje osvojili su dvojac K-2 Filip Basarić i Uroš Grujić kod mlađih pionira i u kategoriji kadeta četverac K-4 u sastavu: Miodrag Ikodinović, Lazar Reljić, Luka Stojkov i Milan Tomićević. Najzad, bronzanim odličjima okitili su se pionirke Sara Jovanović i Darija Marić u K-2 na 500 metara, mlađi pionir Filip Ratkov u K-1 na 1000 metara i pionir Lazar Reljić u K-1 na 1000 metara.

-Dodao bih da naša deca ovoga leta nisu, kao mnogi njihovi vršnjaci, išla na more, već su se pripremala za državno prvenstvo i ostala takmičenja. Prezadovljni smo našom decom, koja od kraja marta do oktobra, bez obzira na vremenske uslove, provode na vodi, a zimi u teretani. Nije nam uvek pravo kada nas napuste i odu u moćnije klubove, ali znamo da su srcem uvek uz naš klub i nadamo se da će se vratiti kao treneri ili sportski radnici, Na kraju bih zahvalio lokalnoj samoupravi što prati naš rad i priskače nam u pomoć, zatim Kajakaškom savezu Vojvodine, koji nam je ove godine donirao tri trenažera, četverac za mini kajak i veslo, kao i Kajakaškom savezu Srbije koji često puta odabere Bečej za reprezentativne pripreme, pa naša deca imaju priliku da prate rad asova u našem sportu, zaključuje predsednik bečejskih kajakaša Milivoj Stojkov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име