Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Opština Bečej je na sajtu objavila da će u toku ove godine početi izradu Plana razvoja kulture za period od 2024. do 2030. godine.

Plan će se raditi participativnom metodom što podrazumeva učešće većeg broja građana, ustanova i organizacija iz domena kulture.

Na sajtu opštine je trenutno objavljena početna anketa sa ciljem da se u što većoj meri omogući građanima da izraze svoje stavove i ukažu na interesovanja i sopstvene kulturne potrebe stanovnika opštine. Odgovorima na postavljena pitanja u anketi oni će učestvovati na osnovne pravce metodologije prema kojoj će se raditi na izradi ovog dokumenta. Prikupljaju se na taj način stavovi građana o tome kakva je kulturna ponuda u opštini Bečej, šta su potrebe najvećeg broja stanovništva kada je kultura u pitanju, da li građani imaju potrebu da učestvuju u proizvodnji kulturnih sadržaja ili su samo konzumenti, da li postoji specifična kulturna politika namenjena određenim grupama stanovništva i slično.

Takođe u anketi postavljena su i pitanja o tome koliko i u kojoj meri potrebe građana kada je u pitanju kultura zadovoljavaju ustanove kulture, a koliko druge organizacije i civilni sektor.

Nakon završetka ove ankete predviđeno je da se na osnovu rezultata i formiraju radne grupe za izradu ovog strateškog dokumenta, da se postave strateški ciljevi razvoja i prioriteti i da se krene u izradu samog dokumenta.

Anketa je dostupna na opštinskom sajtu u rubrici Konkursi i obaveštenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име