Na trećem po redu festivalu „Tanderbal“, koji bi prvog vikenda avgusta na i oko Tise u Bečeju trebalo da okupi desetine hiljada posetilaca, u muzičkom delu programa, učestvuju Divlje jagode, Amadeus band, Ivana Selakov, grupa Skladište, ali i Fokoš i Garavi sokak.

Posetioce očekuju i raznovrsne dnevne aktivnosti, takmičarskog, edukativnog, ali i turističkog karaktera. To su, između ostalih, „ljudski“ lanac preko Tise, natanane spust do rečnog ostrva, sportski mitinzi, prodajne izložbe rukotvorina i kreativne radionice za decu.

Trećeg dana „Tanderbala“ ljubitelji kulinarstva mogu da se oprobaju u kuvanju riblje čorbe. Uplatom kotizacije od 3.000 dinara imaju mogućnost da, kuvanjem ukusne čorbe, osvoje nagrade.

Zainteresovani prodavci hrane i pića mogu da se jave na javnu licitaciju. Više o tome mogu da se informišu na sajtu organizatora – Turističke organizacije opštine Bečej.

Festival se i ove godine finansira najvećim delom iz budžeta opštine, delom iz sredstava turističke organizacije opštine Bečej, te i sponzora. Podršku iz drugih izvora, posredstvom javnih konkursa, „Tanderbal“ nije dobio.

Detaljniji troškovnik festivala, kako je rekao direktor Turističke organizacije opštine Bečej Nemanja Karapandžić, naknadno će biti objavljen.

 

U vezi sa ranijim finansijama „Tanderbala“, nedavno je u Prekršajnom sudu u Bečeju, po prijavi Državne revizorske institucije, doneta osuđujuća presuda. Nekadašnji direktor novčano je kažnjen zbog nepoštovanja odredaba Zakona o javnim nabavkama, odnosno Zakona o budžetskom sistemu. Goran Sadžakov je tada, mimo zakonskih procedura, za usluge prevoza, a za potrebe organizacije prvog festivala, omladinskoj zadruzi platio 707.000 dinara. Zbog toga je novčano kažnjen, a kazna je najniža i iznosi 10.000 dinara. Tada predsednik Upravnog odbora, a danas direktor Turističke organizacije Nemanja Karapandžić kaže da su se ove godine potrudili da svi propisi budu ispoštovani. Izvođači su angažovani posredstvom postupka javne nabavke, dok druge  nisu imali jer, kako tvrdi, ne prelaze iznos za koji se mora sprovesti postupak.

Zainteresovani više informacija o programu, učešću u takmičenjima i licitacijama mogu dobiti na telefone: 021/6910-404, 064/895-92-50 ili mejlom na adresu: tobecej@gmail.com.

 

Više u TV prilogu

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име