Formular za skupljanje budžetskih prioriteta za narednu godinu je dostupan na internet stranici participativni – budzet.rs.

Na osnovu predloga i direktnog razgovora građana i predstavnika opštine Bečej na okruglim stolovima u svim mesnim zajednicama, formiraće se glasački list i potom će biti organizovano glasanje.

Građani Mesne zajednice Poljanica prvi su na okruglom stolu rekli svoje prioritete za budžet u 2022. godini. Večeras (1. novembar) od 19 sati je razgovor u Bačkom Gradištu, gde će meštani moći da predlože gde treba uložiti novac iz budžeta. Potom 7. novembra od 19 sati tu priliku imaju meštani Bačkog Petrovog Sela, narednog dana (8. novembra) će predstavnici lokalne samouprave ovim povodom posetiti mesnu zajednicu Radičević.

U Mesnoj zajednici Mileševo će se o budžetu na okruglom stolu govoriti 9. novembra od 19 sati. Za 10. novembar je planiran razgovor u Trećoj mesnoj zajednici, takođe od 19 sati. Druga mesna zajednice je po planu 15. novembra, od 17 sati, a istog dana će se od 19 sati  o budžetskim prioritetima razgovarati u Prvoj mesnoj zajednici.

Izborni vikend planiran je za 26. i 27. novembar, a rezultati bi se predstavili javnosti 28. novembra. Nacrt budžeta planiran je za 6. decembar, a građani će zatim imati priliku da dostave komentare, ali i da ih predstave na javnoj raspravi u zgradi opštine Bečej 21. decembra.

Podsetimo, građani opštine Bečej mogu da predlože u koje investicije opština Bečej naredne godine treba da uloži 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име