Opštinsko veće opštine Bečej donelo je zaključak na 107. sednici održanoj 17. novembra da predstavnik opštine Bečej u skupštini društva u Potisje DOO Željko Plavšić predloži direktoru da sazove sednicu na kojoj će se razmatrati angažovanje eksternog revizora radi provere finansijskog poslovanja u toku 2013. godine zaključno sa septembrom 2014, saznaje portal MojBečej posredstvom zahteva za pristup informacijama od javnog značaja.

 

Takođe, lokalna vlada traži da se Plavšić ponovo obrati direktoru Potisja kako bi odgovorio na dopis u kom je tražena dopuna materijala koji se odnosi na izmenjeni plan i program poslovanja društva za 2014. godinu. Razlozi za to su, kako se navodi, bazirani na izveštaju Željka Plavšića koji je dostavio Veću. U zaključku zahteva Veća stoji da je „neophodno utvrditi stvarno finansijsko stanje u društvu kroz verodostojan i istinit izveštaj o radu za 2013, razmotriti pitanja nedonošenja plana poslovanja za 2014. godinu čiji je rok za podnošenje predviđen zakonom istekao. Angažovanjem eksternog revizora opština Bečej bi pribavila objektivno vrednovanje finansijskog poslovanja i izveštaja društva, koje bi bilo osnov za usvajanje plana poslovanja društva za 2014. godinu, a potom i osnov za pripremu izrade plana poslovanja za 2015. godinu. Za pribavljanje potrebnih izveštaja Opštinsko veće zadužuje člana skupštine društva da sa direktorom u cilju realizacije navedenog u izreci zaključka“, navodi se u dokumentu.

U dokumentaciji koja je dostavljena portalu „MojBečej“ nalazi se i dopis upućen na Plavšića, koji je potpisao direktor Potisja Laslo Kiralj, a u kom se navodi da je 23. septembra ove godine inspektorka iz odeljenja za privredni kriminal policijske stanice u Bečeju Marta Erak na osnovu prijave N.N. lica pokrenula postupak protiv Društva. Kako je Kiralj naveo, inspektorka je postavljala pitanja u vezi sa funkcionisanjem preduzeća i tražila je fotokopije određenih dokumenata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име