Opština Bečej, u saradnji sa Kajakaškim savezom Srbije, Kajak kanu savezom Vojvodine i Ministarstvom omladine i sporta, gradiće profesionalnu kajakašku stazu u Bačkom Gradištu. Takva staza deo je projekta od velikog značaja kako za kajak, tako i za sportski turizam u Bečeju.

Direktor Kajakaškog saveza Srbije Miroslav Aleksić rekao je danas na sastanku u Bečeju da je potiska opština rasadnik talenata. Kako je istakao, želja je svih da upravo najveća potiska opština bude kajakaški centar. Cilj je, takođe, kako je naglasio, omasoviti sport uopšte, skloniti decu sa ulica u sportske klubove, unaprediti sportski turizam i privlačiti inostrane sportiste. Kako je dodao Aleksić, izrada profesionalne kajakaške staze, koja će biti na ulazu u Bačko Gradište, pored koje je predviđena i biciklistička staza, predviđena je u više faza, s tim da se već naredne godine na njoj mogu očekivati takmičenja.

I Kajak kanu savez Vojvodine podržava realizaciju ovakvog projekta, koji bi umnogome značio i sportistima sa teritorije pokrajine, potvrdio je Bora Sibinkić. U bečejski sport vredi ulagati, pokrajinski savez pomaže ovdašnje kajakaše, a još opreme očekuje ovdašnji klub verovatno i do kraja godine. Kada se napravi kajakaški centar, biće mogućnosti za to da se organizuju i međunarodni susreti i treninzi, a tako nešto značiće i sportistima, savezu i opštini. Ministarstvo omladine i sporta u potpunosti podržava ovakvu inicijativu, rečeno je danas novinarima. Sastanku su prisustvovali i kajakaši svetskog ranga, Bečejci Marko Novaković, Marko Tomićević i Dejan Terzić, koji su pravi ambasadori kako potiske opštine, tako i srpskog sporta.

Reprezentativci su pozdravili ideju da se u mesto u kom su započeli svoje sada svetske karijere ulože sredstva i napor i time omoguće uslovi da se i buduće generacije sportski razvijaju. Kako je još rečeno, projekat izgradnje ovog sportskog kompleksa, imaće višestruku namenu, a gradiće se u nekoliko faza, dok će se za sredstva aplicirati kod viših nivoa vlasti i fondova Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име