U nastavku predstavljamo program Gradskog pozorišta Bečej za kraj marta i početak aprila.

U prostorijama Galerije „Krug“ u četvrtak 24. marta u 18 časova biće održano književno veče na kojem će biti predstavljena knjiga „Iz prepiske“ u izdanju izdavačke kuće „Arhipelag“. O knjizi će govoriti glavni urednik ove izdavačke kuće Gojko Božović. Ovu knjigu prepiske čuvenog Danila Kiša priredila je Mirjana Miočinović. Sadrži Kišova pisma uglednim piscima, izdavačima, urednicima, kritičarima, prevodiocima. Među njima su Krleža, Davičo, Đilas, Pekić, Okudžava, Bulatović, Ljuba Popović, Suzan Sontag, Kundera, Zuko Džumhur.

Komedija „Kako zadržati muškarca“ po motivima autobiografskog romana Zaze Gabor na programu je 25. marta u velikoj sali u 20 sati. Dramatizaciju je uradila Neda Gojković, a predstavu je režirala Dušanke Glid Stojanović koja i igra u predstavi. „Kako zadržati muškarca“ je duhovita komedija koja govori o tome kako uhvatiti a ujedno se i ratosiljati muškaraca. Publika će imati priliku da ponovo gleda na bečejskoj sceni Dušanku Glid Stojanović uz muzičku podršku saksofoniste Aleksandra Jacimovića. Ova komedija će vas dovesti do suza. Cena ulaznice je 250 dinara.

Posle velikog uspeha i nekoliko ponovljenih projekcija filma „Leto kada sam naučila da letim“ na bioskopskom repertoaru je još jedan domaći film i to u nedelju 27. marta sa projekcijama od 17 i 20 časova. U pitanju je film „Bilo jednom u Srbiji“, melodrama sa elementima komedije koju je režirao Petar Ristovski, a igraju Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Zoran Cvijanović i drugi. Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca imali su različite sudbine. Jednog od njih su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cena ulaznice je 300 dinara.

Za početak aprila Gradsko pozorište Bečej će još jednom na sceni našeg pozorišta predstaviti predstavu Omladinskog dramskog studija „Porodične priče“. U subotu 2. aprila u 20 časova mladi glumci Aleksandar Milković, Simonida Mandić, Gordana Adamov i Srđan Tomić će ponovo za Bečejce odigrati predstavu koju je režirao Igor Pavlović. Ulaznica je 300 dinara. Nakon predstave oko 22 časa u Pozorišnom klubu održaće se koncert novobečejskog benda „Skladište 58“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име