Pokreni mehanizam!

Mladi sa teritorija opština Bečej, Temerin, Žabalj, Srbobran, Novi Bečej, Ada, Senta, Bačka Topola i Mali Iđoš, koji žele da steknu i unaprede svoja znanja i veštine o društvenom aktivizmu, javnom nastupu i medijima, i voleli bi da se uključe u zajednicu i informišu javnost o aktuelnostima, mogu i ove godine da pohađaju program „Pokreni mehanizam!“ Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Iz BUM-a pozivaju aktivne i motivisane mlade da se prijave putem linka do 8. juna. 

Nova, osnažena, generacija omladinskih novinara nakon obuka do kraja novembra proizvodiće i distribuirati vesti koje interesuju omladinu. Polaznicima obuke biće pripremljene novinarske akreditacije neophodne za rad na terenu, promo majice i priručnici o novinarstvu, a zvanični sertifikati će biti uručeni na kraju projekta, kada se mladi oprobaju i dokažu u omladinskom novinarstvu.

Obuka u okviru projekta obuhvata teme poput aktivne participacije u zajednici, uloge civilnog sektora, istraživanje medijskog tržišta i interesovanja mladih, teoriju i vežbe o novinarskim žanrovima, pisanje sinopsisa, snimanja tv emisija, etički kodeks. Obuka će se realizovati u junu i julu kroz pet dvodnevnih modula.

Kriterijumi:

  • Starost do 30 godina;
  • Motivacija za aktivno učešće u obuci i rad u medijima;
  • Mogućnost pohađanja programa u celosti;

Prijavljivanje traje do 8. juna, putem formulara, a rezulatati konkursa će biti objavljeni 9. juna 2016. godine. PRIJAVNI FORMULAR

Učešće na aktivnostima u okviru projekta je besplatno, kao i nastavni materijal, ishrana i putni troškovi, koje pokriva organizator.

Više informacija možete dobiti svakog radnog dana od 9 do 17h u kancelariji Bečejskog udruženja mladih, ulica Glavna 47, Bečej.
Kontakt osoba: Aleksandar Đekić, tel: 063/544-321 ili putem maila: office@bum-becej.org

Projekat „Pokreni mehanizam!“ realizuje Bečejsko udruženje mladih u okviru svog Programa za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih, a finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu!

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име