Na konkursu za projekte udruženja u okviru Programa „Promocija tolerancije i ravnopravnosti u cilju unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa“ Udruženje građana „Obrazovni impuls“ iz Bečeja je dobilo sredstva za realizaciju projekta pod nazivom „Jednake šanse za sve“ finansiranog od Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

 

Projekat ima za cilj da poveća ravnopravnost položaja osetljivih društvenih grupa iz opština Bečej i Novi Bečej. Putem ovog projekta, penzionerima, nezaposlenima, samohranim majkama, Romima iz navedenih opština će biti pružena prilika da se obuče za rad na računarima (osnove windows operativnog sistema, obrada teksta, korišćenje interneta, korišćenje elektronske pošte). Takođe bi kroz obuku za aktivno traženje posla (sastavljanje radne biografije, praćenje konkursa, simulacija intervjua za posao) učesnicima bilo omogućeno da ravnopravno učestvuju pri traženju posla i što bolje predstave svoje veštine poslodavcima, što ujedno predstavlja i podizanje kapaciteta i osnaživanje prijavljenih lica za obuke, a sve to će uticati na poboljšanje kvaliteta njihovog života, potrage za zaposlenjem i kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena. Realizacijom predviđenih aktivnosti u okviru projekta „Jednake šanse za sve“, Udruženje bi znatno doprinelo promociji vrednosti i načela neotuđivosti osnovnih ljudskih i manjinskih prava. Period za koji se planiraju aktivnosti jeste april, maj i jun 2014. a u toku naznačenog perioda će biti održano 16 radionica gde će prva biti održana u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Bečeju koja poseduje neophodnu opremu za rad.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na imejl adresu stevaspajic@yahoo.com ili na brojeve telefona: 062/ 490-340 ili 063/162-82-52 do 13.aprila. Kao edukatori na projektu biće angažovani iskusni praktičari: Stevan Spajić, nastavnik informatike i računarstva, autor i realizator akreditovanih seminara, Aleksandra Bakrač, nastavnik ekonosmke gurpe predmeta, autor i realizator akreditovanih seminara i Branislava Ivković, takođe nastavnik ekonomske grupe predmeta.

Foto: Ilustracija, Oliver – william.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име